De voordelen van inbouwspeakers

  • Geplaatst op
De voordelen van inbouwspeakers

Inbouwspeakers zijn ideaal voor toepassingen in huis waarbij u overal wilt kunnen genieten van uw favoriete muziek maar geen speakers in het zicht wilt hebben. Behalve uit esthetisch oogpunt waarbij zowel wand- als plafond inbouwspeakers naadloos integreren met uw interieur, zijn er nog een aantal andere voordelen van inbouwspeakers te benoemen.

 

  • Storende geluidsreflectie is verleden tijd

De geluidsweergave van de speakers wordt minder beïnvloed door geluidsreflecties op de muur of op de vloer. Bij een vrijstaande speaker is hier namelijk vaak meer sprake van, dankzij de pieken en dalen in verschillende frequenties en op verschillende plekken in de ruimte.

 

  • Meer basweergave

Om meegesleept te worden in uw favoriete muziek of films te kijken met net dat beetje meer actie, is de basweergave uiteraard van belang. Doordat de inbouwspeaker als het ware een onderdeel wordt van het plafond of de wand, worden de lage frequenties op een natuurlijke wijze met maar liefst 6 db verhoogd.

 

  • Richtbare tweeters

Aangezien sommige inbouwspeakers zijn voorzien van richtbare tweeters, is met een optimale nauwkeurigheid te bepalen waar de hoge tonen zullen convergeren. Dit levert een fraai stereobeeld op.

 

  • Opgeruimd effect

Door deze speakers in te bouwen, is er nog een bijkomend esthetisch én praktisch voordeel. De bekabeling van uw luidsprekersysteem bevindt zich achter de wand of het plafond. U hoeft zich dus niet meer te ergeren aan storende kabels in het zicht en het risico op het per ongeluk beschadigen van kabels is na het inbouwen ook tot een minimum beperkt.

 

Wellicht vraagt u zich af of er ook nog nadelen zijn verbonden aan inbouwspeakers. Deze nadelen zijn voornamelijk van praktische aard. Zo is de installatie van inbouwspeakers vanzelfsprekend complexer dan het plaatsen van vrijstaande speakers. Een ander nadeel kan zijn dat u in verloop van tijd een ander model wilt installeren. Omdat de meeste speakers over een andere afmeting beschikken is dat niet eenvoudig.