Alle ins en outs van inbouwspeakers

  • Geplaatst op
Alle ins en outs van inbouwspeakers

Wilt u genieten van uw favoriete muziek zonder dat er speakers in de ruimte zichtbaar zijn? Kies dan voor inbouwspeakers. De toepassingen met dit type inbouw speakers zijn eindeloos. Inbouwspeakers zijn zowel binnen als buiten te plaatsen, in uw badkamer, de sauna, het zwembad, op de boot et cetera. Het enige wat u hoeft te doen is een versterker of receiver aan te sluiten op de speakers en uw favoriete muziek af te spelen via Bluetooth, Wifi, Airplay of Spotify. Van plafondluidspreker tot muurluidspreker, elke inbouw speaker zorgt voor een hoogwaardige geluidsweergave.

 

Ongeacht voor welke inbouwspeaker u kiest, het zijn altijd krachtige inbouwluidsprekers die de ruimte zonder problemen zullen vullen met een massief en indrukwekkend Hifi-geluid. De grote speakerkasten zijn hiermee verleden tijd, maar het geluid van een kwalitatief goede inbouwspeaker doet niet onder voor een traditionele, losstaande inbouwspeaker. We zien vaak vierkante en ronde inbouwspeakers met een vierkante of ronde grill (baffle). Inbouwspeakers zijn zowel in kleine als grotere formaten verkrijgbaar, afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden tot plaatsing. Tot slot is er een onderscheid te maken in witte en zwarte inbouwspeakers, waarbij er vaak de mogelijkheid bestaat om de speakers te kunnen lakken indien nodig. De voorgrill zit namelijk meestal vast met magneten, zodat deze niet alleen in de gewenste kleur te lakken zijn maar ze ook onopvallend passen in het plafond of de muur.

 

Wat betreft de inbouwtechniek is het belangrijk dat de inbouwspeakers zo worden geplaatst dat ze geluidsdicht worden aangesloten op het plafond. Let daarnaast goed op wanneer u een inbouwspeaker wilt plaatsen in een ruimte met een hoge vochtigheidsgraad zoals een badkamer, sauna of zwembad. In dat geval dient u te kiezen voor inbouwspeakers die vocht- en waterbestendig zijn. Deze inbouwspeakers zijn ook geschikt voor buitengebruik, omdat de speakers waterdicht en dus weerbestendig zijn.

 

Als we kijken naar kwaliteitsmerken die zich richten op inbouwspeakers, zijn KEF, Monitor Audio, Q-Acoustics, B&W, Bose en Dali bekende fabrikanten van het produceren van inbouwspeakers. Deze fabrikanten richten zich op inbouwspeakers met een echt Hifi-geluid en een constructie die zo betrouwbaar en van hoogstaande kwaliteit zijn dat storende trillingen verleden tijd zijn. Zo is de voorzijde van een inbouwspeaker stijf en stabiel voor het voorkomen van trillingen.

 

De meeste inbouwspeakers voor plafondinbouw bieden de mogelijkheid om de tweeterhoek aan te passen voor een optimaal geluidsbeeld. Naast geavanceerde audio technologieën zorgen de geavanceerde conus materialen eveneens voor een optimale geluidsweergave. Maar ook de wandinbouw speakers zorgen voor een natuurlijke Hifi weergave. Bij deze muurspeakers staan onopvallendheid en flexibiliteit centraal. Het is vaak mogelijk om inbouwspeakers voor wand- en plafondinbouw te combineren. Een eenvoudige installatie maakt het plaatje compleet; dankzij handige installatietechnieken en onderdelen is dit geen probleem.